WIADOMOŚCI Z OSTATNIEJ WIADOMOŚCI… Oświadczenie ministra Ali Yerlikaya: Organizacja przestępcza „Çakar” rozbita!

ministrem spraw wewnętrznych Ali Yerlikaya, Na swoim koncie na Twitterze podzielił się wydarzeniem, które odbyło się jednocześnie w 4 województwach, a skupiało się na Yalowej.KLATKA-47Poinformował, że w trakcie operacji ujęto 8 podejrzanych, w tym członków i przywódców organizacji przestępczej.

W wyniku operacji skonfiskowano 4 sztuki broni palnej bez pozwolenia, 2 ślepe sztuki broni, 2 strzelby myśliwskie, liczne liry tureckie oraz liczne weksle, czeki, tytuły własności i przedmioty cyfrowe – poinformował Yerlikaya w swoim poście. .

Yerlikaya kontynuował nagrywanie.Ludzie, którzy prowadzą opony, stacje benzynowe, służby pracy i uprawę kwiatów w powiecie Altınova, zjednoczyli się i stworzyli organizację, aby popełnić przestępstwo i popełnić przestępstwo „związania” naszych obywateli w zamian za nadmierne zadłużenie. Dopuścili się „przestępstwa wymuszenia”, wyłudzając mienie, pojazdy, firmy i nieruchomości należące do zakładów pracy oraz grożąc osobom nie wywiązującym się z zobowiązań lichwą, przymusem i oszustwami, czasem w gotówce, a czasem za pomocą przymusu i oszustwa. Grożenie bronią, ostrzeliwanie mieszkania, celowe narażanie bezpieczeństwa publicznego, zastraszanie, poniżanie, udawanie, że robi się interesy za pośrednictwem rachunków bankowych założonych przez siebie wirtualnych firm i wystawianie fałszywych faktur na określone kwoty. Szantażowali handlowców i namawiali ich do wystawiania fałszywych faktur na określone kwoty, udając, że dokonują transakcji za pośrednictwem rachunków bankowych założonych przez nich wirtualnych firm. 1 miliard TL. Zdecydowano, że doszło do nieuczciwej przewagi” powiedział.

READ  Bezpośrednie zapowiedzi zimowej burzy: Wschodnie Massachusetts będzie najbardziej dotknięte, mówi ekspert