Oświadczenie pokojowe Zełenskiego! „Pokaże Moskwie, że nie ma szans”

W wywiadzie dla japońskiej telewizji publicznej NHK Zełenski ocenił rozwój sytuacji w związku z trwającą w jego kraju wojną.

class=”medyanet-inline-adv”>

Według NHK Zełenski nalegał, aby w celu sprawiedliwego zakończenia wojny kontynuować wsparcie dla Ukrainy i naciski na Rosję.

„Cierpliwość, wsparcie (dla Ukrainy) i presja dyplomatyczna (dla Rosji) to trzy czynniki, które pozwolą zakończyć wojnę. Jeśli Stany Zjednoczone i kraje europejskie okażą solidarność, wytworzy to dodatkową presję i pokaże, że Moskwa ją ma. Jest żaden inny sposób.” „

Debata na temat ceremonii otwarcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu trwa! „Dotycząca sytuacji”Sprawdź wiadomości

Odnosząc się do kwestii wynegocjowanego zakończenia wojny, Zełenski powiedział, że wezwania do zawieszenia broni nie zostaną wysłuchane, jeśli Rosja będzie nadal atakować terytorium Ukrainy.

Zełenski powiedział, że do końca listopada rozpocznie szczegółowe negocjacje z różnymi krajami w sprawie integralności terytorialnej Ukrainy i opracuje plan pokojowy.

class=”medyanet-inline-adv”>

Wybory w Wenezueli: Kandydat opozycji Edmundo Gonzalez prowadzi w sondażach Maduro.Sprawdź wiadomości

Przypominając, że podczas rozmowy telefonicznej z byłym prezydentem USA i kandydatem Partii Republikańskiej na prezydenta Donaldem Trumpem omawiali trwającą wojnę na Ukrainie, Zełenski powiedział: „Jeśli pan Trump chce się czegoś dowiedzieć o Ukrainie, może przyjechać, zobaczyć to osobiście lub mnie zapytać. .” powiedział.

„To pierwszy kraj spoza NATO, który podpisał umowę o współpracy obronnej z Ukrainą” – powiedział Zełenski, podkreślając znaczenie wspierania swojego kraju przez Japonię, członka G7. powiedział.

Obowiązek badania konsolidacyjnego dla obywateli Turcji ubiegających się o pobyt na czas nieokreślony w Holandii

Obowiązek testu integracyjnego dla obywateli Turcji ubiegających się o pobyt na czas nieokreślony w HolandiiSprawdź wiadomości

W Mali ponownie dochodzi do starć wojskowych i byłych rebeliantów Tuaregów

W Mali ponownie dochodzi do starć wojskowych i byłych TuaregówSprawdź wiadomości