Kto nie chce pojednania, prowokuje je… Oświadczenie lidera Partii Ojczyzny Doku Perincka w sprawie wydarzeń w Syrii

Prezydent Partii Ojczyzny dr. Doku Perincek ocenia bieżący rozwój programu „Exit Path” na kanale National Channel.

Oceniając oświadczenia prezydenta Recepa Tayyipa Erdogana po posiedzeniu Rady Ministrów, Perincek stwierdził: „Bardzo ważne jest, aby Erdogan zdecydował, że mamy do czynienia z prowokacją, postanowieniem sprzeciwiającym się pojednaniu Turcja-Syria. Po drugie, powiedział w swoim przemówieniu. Turcja w żaden sposób nie patrzy na syryjską ziemię”. Akceptują suwerenność Syrii, akceptują integralność terytorialną Syrii, ale obecność i uzbrojenie Turcji na północy Syrii jest całkowicie sprzeczne z terroryzmem i terrorystami. integralności terytorialnej Syrii i zasugerował, że byłoby to „korzystne w eliminacji terroryzmu. W rezultacie tekst można postrzegać jako tekst wzywający do pojednania między Turcją a Syrią”.

Perincek zauważył, że Erdogan wykazał się bardzo stanowczym i stanowczym podejściem do różnych projektów i prowokacji, dodając: „Powiedział, że rząd turecki nałoży tutaj niezbędne sankcje i nie pozwoli na takie prowokacje”.

Wskazał na Amerykę i Izrael

Oceniając prowokację wobec syryjskich uchodźców, która rozpoczęła się w Kayseri i rozprzestrzeniła się na różne prowincje Turcji, Perincek powiedział: „Kto nie chce pojednania Turcji i Syrii, ten do niej podżega. Kto nie chce? Ameryka tego nie chce. Zatem jest to bardzo jasne, że za tą prowokacją stoją Ameryka i Izrael.” Jest jasne, że Izrael i Mossad, którzy od początku byli głównymi właścicielami tych prowokacji, chcą wywołać wrogość wobec Syrii. Stany Zjednoczone i Izrael czerpią teraz korzyści z sytuacji, którą stworzyły, a ten ostatni incydent wydaje się pokazywać, że Partia Zwycięstwa przyjęła bardziej dojrzałe stanowisko, że nikt nie może poprzeć tych planów i prowokacji, w związku z czym znikną one.

Reakcja na glicerol

Krytykując oświadczenie byłego szefa CHP Kemala Kilidaroglu, Perincek powiedział: „Oskarżanie Azjatów o gwałt jest wyrazem imperialistycznych, zachodnich postaw. Patrząc na zachodni imperializm, Afrykanie, Azjaci, Amerykanie Ameryki Łacińskiej, barbarzyńcy i Turcy są wszyscy możliwi. Gwałt i strzelanie przestępcy.” Istnieje zachodnia kultura, która patrzy z góry na Azjatów i Afrykanów i legitymizuje ich uciskanie, jak gdyby gardzili i poniżali Afrykanów we własnym kraju. Niestety, oświadczenie Kılıçdaroğlu to ujawnia” – stwierdził.

READ  Odkryto strukturę drzewa liczącą 500 000 lat: „Może zmienić poglądy na temat naszych przodków”

Rosja zajęła zdecydowane stanowisko

Zauważając, że zbliżenie Turcja-Syria oznacza także Azję Zachodnią, która rozciąga się na Turcję, Syrię, Rosję, Iran, Irak, Arabię ​​Saudyjską i Chiny, Perincek powiedział: „Zbliżenie Turcja-Syria; warunki Rosji w Azji Zachodniej”. Jest to zjawisko odczuwalne wspólnie z Iranem, a nawet Libanem. Innymi słowy, jeśli Turcja i Syria same zbliżą się do siebie, równowaga w regionie ponownie będzie sprzyjać USA. Jeśli uważnie przyjrzymy się wydarzeniom, Rosja wspiera obecnie inicjatywę Turcji i Syrii, w wyniku czego Rosja współpracuje z obydwoma krajami w tym procesie. Spotkamy się z Rosją, spotkamy się z Iranem, spotkamy się z Syrią… Podczas tych spotkań mówimy, że współpraca zbrojna Turcji i Syrii jest kluczem do całego procesu i otworzy zamki. To właśnie powiedzieliśmy podczas naszego spotkania z Rosją. Powiedzieliśmy to nie raz, nie dwa, nie trzy razy, nie cztery razy, ale pięć razy. Powiedzieliśmy to podczas naszych spotkań z Iranem. Dlatego Partia Ojczyzny stoi na czele tureckich sił narodowych i ruchu wewnętrznego Turcji. Wyjaśnijmy to sobie” – powiedział.

Definicja faszyzmu

Perinçek tak ocenił falę nacjonalizmu w krajach europejskich, zwłaszcza we Francji: „Partie we Francji i Niemczech stają się faszystowskie, gdy zbliżają się do amerykańskiego imperializmu. Partie dalekie od amerykańskiego imperializmu nie mogą być faszystowskie. Jaka jest definicja? Faszyzm jest najbardziej reakcyjnym z krajów imperialistycznych.” To bardzo agresywna, bardzo imperialistyczna i bardzo rasistowska frakcja. W zależności od twoich powinowactwa z Ameryką możesz być faszystą. Jak Ameryka może winić ludzi, którzy są tak daleko od Ameryki? Nie może z nimi walczyć, bo jest przyjacielem Azji, który ma chronić ich ojczyznę i niepodległość kraju. Nie porównuję pióra ani partii alternatywnej, ale ostatecznie próbuję wyjaśnić czarną propagandę imperializmu. Nasz rząd i opozycja przyjmują retorykę skrajnie prawicową. Oznacza to, że zostali wciągnięci w czarną propagandę Ameryki. Innymi słowy, pokazuje, że w pewnym stopniu przekazali swoje mózgi Ameryce. To był duży błąd. To duży błąd z punktu widzenia interesów Turcji. Tutaj musimy docenić wstrząs. Bardzo korzystna podwyżka dla Turcji. Innymi słowy, świat przechodzi proces, który zneutralizuje Amerykę i zniszczy roszczenia Ameryki do bycia panem świata. Europa także uczestniczyła w tym procesie. „Kraje europejskie i ludzie tacy jak Niemcy i Francja zaczynają uczestniczyć w tym procesie”.

READ  Rodzina myślała, że ​​nie żyje... 27 lat później odnaleziono go żywego w piwnicy sąsiada: „Urzekł mnie”