Ahmad Nur Sebi poinformował, że nie kandyduje na stanowisko prezesa TFF

Prezes klubu Besiktas Ahmad Nur Sebi powiedział, że Turecka Federacja Piłki Nożnej (TFF) nie będzie kandydować w czerwcowych wyborach prezydenckich.

W BJK Nevzat Demir Tesisleri pole nr. Rozmawiając z dziennikarzami na otwarciu 3, Sebi powiedział: „Nie mam takiej myśli w głowie. Jestem prezydentem Beşiktaş, co jest bardzo honorowe i dumne. Miejsce służby. Mam nadzieję, że będę przydatny tutaj. Nie wiem, kto to stworzył. Ludzie z dobrymi intencjami. „Może. Dziękuję im” – powiedział.

Zauważając, że prezydent TFF Mehmet Büyükekşi nie wygrał, Çebi powiedział: „Chociaż wierzę, że obecny prezydent federacji ma dobre intencje i akceptuję, że ciężko pracuje, nie sądzę, żeby wygrał. Wolałbym kogoś innego nadal sprawować urząd w jego miejsce”.

Sebi skrytykował również decyzję TFF dotyczącą wycofania Atakaş Hatayspor i Gaziantep FK z ligi z powodu trzęsień ziemi, dodając:

„Poprosiliśmy UEFA o opinię, czy ta sytuacja jest zdrowa, ale nie ma jeszcze odpowiedzi. Nalegamy na to. Uważamy, że wdrożenie nie jest zdrowe. To bardzo normalne, że drużyny z dwóch prowincji dotkniętych trzęsieniem ziemi kontynuuj. Liga została zawieszona. Również im kibicowałem. Zgłoszenia są bardzo proste i przejrzyste. Dowolny. Jeśli jakakolwiek drużyna wycofa się z ligi z jakiegokolwiek powodu, zostanie ona uznana za nieważną, w tym mecze, które rozegrała. Zaakceptujesz to jako nieważne. Zdecyduj się, podniesiesz to trzeciego dnia trzęsienia ziemi i zostawisz nas w trudnej sytuacji. To są sprawy, z którymi czułem się bardzo nieswojo. Zrobiłem wszystko, co było możliwe. „Zrobiłem rzecz, moim priorytetem jest służyć tam ludziom, ale tymczasem życie toczy się dalej, nigdy nie zapomnę trzęsienia ziemi, moja ręka zawsze tam będzie, muszę powiedzieć ludziom, którzy żartują z tego, że to, co robią, nie jest Prawidłowy.”